Декілька організацій у "Дебієн" "Лінукс"

Сообщение Дарья » Чт авг 06, 2009 11:29 am

При створенні нової бази "dpbase_uepg" корпоративна інформаційна система "Дебет Плюс" (далі - "КІС") запитала, чи треба оновити базу даних з 0.0.0 до версії ....13. На ствердну відповідь, була оновлена база даних, проте виникли такі повідомлення про помилки

Повідомлення, про версію бази 0.0.0 означає, що: неправильно налаштували з'єднання в Дебеті, або не імпортували базу, або користувач не має прав на цю базу. Найближчим часом на сайті з'явиться інструкція, яка Вам допоможе розібратися з Вашим конкретним випадком.
Якщо користувач, скажімо, u002 працює протягом певного періоду з базами dpbase_a, dpbase_b, dpbase_c, то в тимчасовій базі u002 зберігаються одночасно тимчасові таблиці до баз dpbase_a, dpbase_b, dpbase_с? Це не заважає нормальній роботі? Якщо заважає, то що належить виправити?

Все вірно, однак роботі це не повинно заважати, хоча періодично можна виконувати очистку тимчасових БД (Сервіс/Очистка тимчасової бази).
Дарья
Консультант

Re:

Сообщение inoxa » Вт фев 08, 2011 3:19 pm

Дарья писал(а):Ім'я користувача повинне бути ідентичним назві відповідної тимчасової бази.
Наприклад:
створено базу dpbase
створено користувача dpadmin з паролем 123
створено схему dpadmin (тимчасову базу)
надаємо права користувачу dpadmin на користування базою dpbase та dpadmin
заходимо в дебет
підключаємо базу dpbase
робимо її активною
вводимо ім'я користувача dpadmin з паролем 123

а не могли б Ви надати тект того як правильно треба все це сворювати? тобто текст, який необхідно вводити в консолі, при свотренні нового користувача, базу, схему... бо в мене не дуже виходить з тим, що я змогла знайти в інтернеті?(
і іще таке питання, необхідно спочатку підключити MySql в Дебет + чи щось налаштувати в самому MySql admin?
буду дуже вдячна за допомогу:)
inoxa
Опытный пользователь
Опытный пользователь

Re: Декілька організацій у "Дебієн" "Лінукс"

Сообщение inoxa » Вт фев 08, 2011 6:55 pm

і іще таке запитання: як перевірити свій дефолт username mysql admin, бо здається при установці, я щось вводила, а тепер не можу зайти під стандартним : localhost i root без паролю :( тому і в сам mysql administrator не можу зайти:(
дякую)
inoxa
Опытный пользователь
Опытный пользователь

Сообщение Дарья » Вт фев 08, 2011 7:06 pm

Импорт через консоль
Подключение и импорт базы MySQL
- это те инструкции, которые есть на сайте
Во второй пошагово описано, что нужно сделать. На каком этапе не понятно?
Дарья
Консультант

Сообщение inoxa » Вт фев 08, 2011 7:11 pm

Дарья писал(а):Импорт через консоль
Подключение и импорт базы MySQL
- это те инструкции, которые есть на сайте
Во второй пошагово описано, что нужно сделать. На каком этапе не понятно?

1). в мене Лінукс Дебіан. але я пробую пошукати за тими, що надали Ви.

2). User Administration - could not retrieve user privilege information. але при цьому я заходила при ново створеноу паролі і юзернейму через консоль. а зайти при стандартному localhost i root не заходить.
inoxa
Опытный пользователь
Опытный пользователь

Сообщение Дарья » Вт фев 08, 2011 7:16 pm

Какая у Вас операционка, не имеет значения для импорта и подключения к Дебету базы.
С паролем рута, к сожалению, не могу помочь :(
Дарья
Консультант

Сообщение inoxa » Вт фев 08, 2011 7:22 pm

УРА! не можу повірти, що зайшла:) і як я тільки не здогадалась, що треба писатипароль від root, який я вводила, коли заходила в mysql в консолі!
Коли вже роблю по інструкції, все одно не робиться активною та mysql access denied for user 'DPADMIN@localhost' to database dpadmin :( як мені вчинити в даній ситуації?
і іще може бути прчина не правильного шляху до архіву dpbase.arh . але я скачала на Вашому сайті, розпакувала, а потім в налаштуваннях вказала шлях до папки org2, аде в тій папці я не бачу файлу dpbase.arh, а лише orgpar.xml. як мені правильно знайти?
inoxa
Опытный пользователь
Опытный пользователь

Сообщение Дарья » Вт фев 08, 2011 9:16 pm

Вы хотя бы пишите, куда именно пытаетесь зайти, а то приходится по нескольку раз перечитывать, чтобы понять :D

По поводу сообщения при активации базы: смотрите начало инструкции до пункта 1. Вы не дали прав пользователю DPADMIN на его одноименную базу для хранения временных таблиц.

Зайдите просто в папку org2, файл там должен быть. Есть?
Дарья
Консультант

Сообщение inoxa » Вт фев 08, 2011 9:39 pm

Вы хотя бы пишите, куда именно пытаетесь зайти, а то приходится по нескольку раз перечитывать, чтобы понять :D

дякую)) просто намагаюсь швидше розібратись;)

По поводу сообщения при активации базы: смотрите начало инструкции до пункта 1. Вы не дали прав пользователю DPADMIN на его одноименную базу для хранения временных таблиц.

а що це значить? ввести якісь паролі? бо я наче ніде не вводила, думала, бо іще не розберусь потім:) то ввести паролі? якщо я не так розумію, можете мені якось скопіювати де воно там написано?

Зайдите просто в папку org2, файл там должен быть. Есть?

а в тому то прикол, що його там немає, я вже почала думати,що людським оком той файл не побачиш) але він же має бути там, так? то що його робить? :(
inoxa
Опытный пользователь
Опытный пользователь

Сообщение Дарья » Вт фев 08, 2011 9:53 pm

Знаете такое выражение: поспешишь - людей насмешишь…

Никаких паролей не нужно!!! Открываете Администратора MySQL (заходим в него под root). А там по порядку от второй картинки со слов:
Также необходимо:
Создать схему для хранения временных таблиц пользователя – dpadmin.

И куда вы его дели???? :D Какую сборку скачивали? я проверю...
Дарья
Консультант

Сообщение inoxa » Вт фев 08, 2011 9:56 pm

хм... ну я все робила як там на картінках:))
може все таки справа в тому,що немає того файлу? може бути таке?
зараз покажу звідки я качала : http://debet.kiev.ua/download-database -> Базовая настройка (MySQL) версии 12.0.х для Украины. :?
inoxa
Опытный пользователь
Опытный пользователь

Сообщение Дарья » Вт фев 08, 2011 10:10 pm

Скачала, там этот файл есть. Пробуйте еще раз.

А в настройках соединения с базой в самом Дебете вы все правильно указали? Сервер localhost, а в поле под двумя галочками dpbase? просто при правильных настройках при активации базы должно написать сообщение, как в пункте 4 инструкции. И только после этого мы будем указывать путь к файлу dpbase.arh, а пока он нас не интересует :wink:
Дарья
Консультант

Сообщение inoxa » Вт фев 08, 2011 10:16 pm

так, наче так і написано як вказано в інструкції, у мене іще була проблема я писала не localhost a server ) і дуже довго не розуміла чому не працює. а тепер просто пише про access denied :( а dpbase має бути написано маленькими чи великими? чи немає різниці?
цікаво, а я весь час думала, що то через той файл dpbase.arh :)
не-а, не вискакує таке як у пункті 4 :( просто пише access denied for user ... :(((
inoxa
Опытный пользователь
Опытный пользователь

Сообщение Дарья » Вт фев 08, 2011 10:26 pm

маленькими

смотрите почту
Дарья
Консультант

Сообщение Вадим МиколайовичХарченко » Вт янв 24, 2012 9:45 am

Шановна пані Рязанова!

Виникла необхідність повернутись до пройденого в 12.2008-01.2009 й забутого мною.
Виникла така проблема:
Я встановив додатково декілька баз для додаткових окремих баз своїх організацій (dbase_vmk_aa, dbase_vmk_bb - наприклад) (мають бути окремі довідники аналітики), використовуючи імпорт в систему як показано в пунктах 3, 4 на сторінці http://www.debet.kiev.ua/podkl_bd_MySQL ... %7Coutline.
В результаті не можу додати свою організацію, довідники "Всі організації" та "Контрагенти" є нібито порожніми, поле "Організації" під "Бази даних" є фіолетовим і не може бути змінене. Проте в довіднику "Контактні особи" я бачу перелік контрагентів, але не можу їх видалити або змінити (вони показані зеленим кольором). Крім того, 2 контрагенти в цьому довіднику були чорним кольором і я їх зміг видалити.
Вихід я бачу в такому: Додати бази даних спочатку в "МайЕсК’юЕль", використоючи алгоритм для "командного рядка" (прошу мені його нагадати, бо Ви надали мені його по пошті в 12.2008, а я не зміг знайти в архівах - маю лише з 15.01.2009). Потім підключити ці бази до "Дебет Плюс V12" - також, прошу посилання на алгоритм, як це зробити?
Чи є інший шлях?

Застереження:
Беру участь у форумі як співтоваристві вільних, незалежних (не об'єднаних у формальну організацію) користувачів програмного комплексу "Дебет Плюс", які діють як окремі фізичні особи, які не здійснюють підприємницької або професійної діяльності шляхом використання цього форуму, через що не мають зобов'язуючої сили положення ст.ст. 11, 17 Закону УРСР "Про мови в Українській РСР" у частині обов'язкового застосування української мови.
Застереження:
Беру участь у форумі як співтоваристві незалежних (не об'єднаних у формальну організацію) користувачів ПК "Дебет Плюс" як фізичних осіб, через що не зобов'язують ст.ст. 11, 17 Закону УРСР "Про мови в УРСР" щодо української мови.
Вадим МиколайовичХарченко
Уверенный пользователь
Уверенный пользователь

Пред.След.

Вернуться в Общие вопросы по работе программы